· 

Zomeruitstapjes in Corona-tijd deel 2

 

Op onze volkstuin.

 

Toen wij in Mei besloten een volkstuin te huren waarvan het complex op fietsafstand van ons huis is gelegen, bleek dit een schot in de roos te zijn.

 

Dat heeft alles te maken met de ligging van de tuin die wij hadden uitgezocht. 

 

Aan de rand van het complex, met uitzicht over het polderlandschap en een tuin die vol met wilde bloemen stond die de vorige eigenaar had achtergelaten, was dit de uitgelezen plek voor ons.

En ik hou zo van wilde bloemen. ❤️🌼

 

 

 

Zo gauw het kon heeft mijn man er een klein tuinhuisje opgezet, niet om in te verblijven haha het is 2 X 1 meter, maar voor het tuingereedschap en ook om schaduw te creëren. 

 

 

Als we dan wat werk hebben gedaan (dat werken van mij stelt natuurlijk niet veel voor) kunnen we heerlijk onder een kleine overkapping met onze stoeltjes zitten en uitkijken over het weidse landschap en vooral de mooie Hollandse luchten.

 

 

Onze uitstapjes zijn beperkt gebleven, mede door het hete weer van de afgelopen weken, en daardoor nog minder energie. Maar we gaan wel zodra het koeler is en ik mijn 'goede dag' heb, even erop uit om gewoon heel eenvoudig met stoeltjes en een thermosfles koffie en iets lekkers erbij zitten kijken naar het prachtige heidelandschap vanuit de bossen waar het heerlijk koel is onder de bomen de heide bloeit al. 

 

 

 

En ja, gelukkig! Het werd na ruim 2 weken hitte, koeler. Hoewel mijn lichaam nog steeds niet door had dat het ook echt niet heet meer was, want ik heb nog een aantal dagen op bed moeten doorbrengen, zijn we toch even een paar uurtjes naar de heidevelden gegaan, en een stil plekje opgezocht. Wat kan een mens genieten van een klein uitstapje. 

 

 

 

Wat kan het leven toch eenvoudig zijn!

 

 

Marian

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Cathy (maandag, 16 november 2020 14:55)

  Geluk zit soms in een klein hoekje.....
  Met een kop koffie tussen die wondermooie veldbloemen .....�

 • #2

  Marian (donderdag, 03 december 2020 18:09)

  Ja dat is ook zo Cathy. Het waren kleine momentjes waar we echt van konden genieten de afgelopen zomer. Al was het vaak veel te warm. Maar ik kan niet wachten op het voorjaar en kijken wat voor een bloemen er op komen.
  En onze eerste kop koffie op de volkstuin te kunnen drinken. De lente en de herfst zijn mijn lievelings-seizoenen.