· 

Zomeruitstapjes in Corona-tijd deel 1

Na een lange tijd voelde mijn man en ik er toch weer voor om eens buiten ons eigen huis en tuintje te kijken hoe de wereld er nu uitziet, en natuurlijk zijn we er echt nog heel voorzichtig mee. Tenslotte is het virus nog niet verdwenen en komen er elke dag toch nog slachtoffers bij. Al is dat er in vergelijking met de hoge piek die we gehad hebben betrekkelijk weinig, maar het zal het maar overkomen? 

 

Nee, we zijn niet echt angstig, gewoon voorzichtig, want wij beseffen echt wel dat de economie de belangrijkste reden is dat er in deze zomermaanden weer geld bij alle bedrijven binnen moeten komen. Vandaar de versoepelingen. Maar we hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid zowel naar onszelf toe als naar anderen.

 

 

Dus heel voorzichtig zijn we in een leuke plaats aan de IJssel een rustig terras gaan opzoeken. En de leuke binnenstraatjes doorgelopen. 

 

 

Dat voelde goed, de plek waar we op een terras wilde zitten was vlak aan het water we houden beiden van water, het liefst zee maar ook rivieren waar je de boten voorbij ziet varen hebben onze voorkeur. Het was niet druk, wij en nog een ander stel waren maar samen op het terras. Het was verantwoord en alles was keurig volgens de regels op afstand geplaatst.

 

We kunnen er toch zo van genieten vooral als het zo'n lange tijd geleden is, en omdat we nu na 4 maanden in lock down hebben gezeten is dit echt een bijzonder uitje geweest.

 

Genieten en tevreden zijn met kleine dingen is zo ontzettend waardevol. Dit wilde ik in deze kleine blog even kwijt. We blijven genieten en kijken uit naar ons volgende kleine uitstapje want dat gaan we zeker deze zomer vaker doen, voorlopig is het ons nu te druk met de toeristen in het hoogseizoen. Maar we hebben onze volkstuin nog. Daar is het heerlijk rustig en kijken we onze ogen uit naar de prachtige bloemenzee. 

 

Marian

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Ria Platenburg (woensdag, 05 augustus 2020 15:31)

  Goed om te lezen dat jullie een fijn uitje hebben gehad! Daar knap je wel van op denk ik! Temeer omdat er op dat terras natuurlijk volgens de regels gehandeld werd!
  Veel voorpret met het uitkijken naar het volgende uitje en anders genieten van de producten uit jullie tuin!
  Blijf gezond en tot de volgende keer!
  Groetjes Ria�

 • #2

  M. Bijl (donderdag, 06 augustus 2020 08:41)

  Wat leuk om dit blogje terug te lezen en ook gelijk een reactie! We maken dit jaar allemaal een bijzondere tijd mee.
  Ziek, beperkt, of gezond.
  Verstandig omgaan met een onzichtbare vijand is een hele uitdaging. Daarom blijven we goed opletten en lopen we niet met de massa mee, omdat sommige geen zin hebben om zich aan regels te houden.
  Dat is dan weer een voordeel van chronisch ziek zijn, wij kennen onze eigen regels al zo goed.
  Overtreden we deze? Dan merken we gelijk, of wat later, de gevolgen. Dus heeft elk nadeel weer zijn voordeel.
  Een klein uitstapje is dan gewoon een feestje waar we op kunnen teren.
  Dank je wel Ria.

  Marian