· 

Winterslaap

Ik zou nog terugkomen op mijn vervolg van het oktober-blogje waarin ik schreef dat het mij was opgevallen dat ik na het 2e vaccin meer klachten kreeg. 

En ja ze zijn er helaas nog steeds! Alleen raak ik eraan gewend omdat als iets lang duurt je het gewoon accepteert.

 

 Ik wilde dit blogje besteden aan de diverse symptomen. Maar zoals het vaker het geval is met een chronische aandoening, je lichaam went aan de symptomen. (behalve natuurlijk erge pijn, dat went nooit) 

Dus ik moest even mijn geheugen opfrissen om te constateren wat er nou erger is geworden na het 2e vaccin.

Dat is wat echt bovenaan staat en het lastigste is: SLECHTE PRIKKELVERWERKING.

 

Ik heb op de website van "hersenletsel uitleg" een mooie vergelijking gelezen wat de slechte prikkelverwerking doet. 

 

Ik besef dat ik vaak in mijn blogjes over de slechte prikkelverwerking schrijf. Maar echt, dat is het voor mij wat het zwaarst weegt. Dus, ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben met deze herkenning en erkenning, want ik  zoek daar veel over op. 

Dit geeft een goed beeld wat er met mij gebeurt. Ik ben al heel snel overprikkeld, maar na het 2e vaccin is dit nog erger geworden.

 

Zowel bij ME als bij Lyme is er schade ontstaan in het deel van de hersenen die die prikkelverwerking regelt. Het filter wat er tussen zit is kapot of werkt minder. 

 

Verder kwamen oudere klachten van de Lyme die ik in de afgelopen jaren wat heb kunnen herstellen weer naar boven na het 2e vaccin. 

Zware vermoeidheid met uitputting van mijn denken en praten, dat lukte me niet meer goed. Ik zei woorden verkeerd en had moeite met concentreren. 

Migraine kwam weer vaker opzetten, terwijl dit juist aan het afnemen was. Gelukkig minder frequent als in het begin, maar toch was het even schrikken. 

 

Dus mijn dilemma is geen dilemma meer: Ik weet genoeg wat het vaccin met mijn lichaam doet en dat ga ik niet nog een keer herhalen met een BOOSTER. 

Wat valt er te boosteren als ik toch door alles gedwongen thuis moet blijven? Ik loop toch al veel minder risico.

Ik booster mijn afweersysteem wel met natuurlijke middelen. 

Gek eigenlijk dat je daar zo weinig over hoort? Je eigen immuunsysteem versterken zodat je opgewassen bent tegen elk virus dat je lichaam binnendringt. Dat deden we toch vroeger ook? als de winter begon? Ik kreeg toen ik jong was, altijd extra vitamine C en visolie capsules of een lepel levertraan wat vies was maar gelukkig later in capsules zaten. Maar het gaf je een booster voor de winter. 

Hopelijk kan ik met deze preventieve voorzorg de winter doorkomen en het voorjaar tegemoet zien. En anders hou ik wel een winterslaap….. 

 

Marian

Reactie schrijven

Commentaren: 0