· 

Wat zijn mijn gezondheid-tips?

Wat zijn mijn gezondheids-tips?

 

De allereerste les die ik heb geleerd is, niet over mijn grenzen gaan, en vaker rust nemen voordat mijn 'batterij' helemaal leeg is. Want het opladen duurt dan dagen.

 

Ook al gaat het tegen mijn gevoel in en kan ik in mijn hoofd nog veel meer doen, de rem moet ik zelf hanteren. Ik zal vaker afspraken moeten afzeggen en het sociale leven is nu minimaal. Het is niet anders! Het is een dun laagje van jezelf wat je aan de buitenwereld kan laten zien. En dat is heel breekbaar.

 

Daarbij heb ik onder deskundige begeleiding heel veel vitaminen en mineralen geslikt om al de tekorten die er zijn ontstaan, aan te vullen. Ook bioresonantie heeft me geholpen.

 

Je immuunsysteem heeft, juist met ziekten, veel meer nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Denk maar aan vit. C die je slikt als je griep voelt aankomen. Eigenlijk ben je dan al te laat.

 

Ik ben sinds een jaar ook helemaal over gegaan op gezonde voeding en dat is nog een heel gedoe. Het kost tijd, energie en een andere manier van in een supermarkt inkopen doen. Dus je leefstijl veranderd. Ook ben ik heel erg bedacht op de produkten die je op je huid aanbrengt.

 

Je moet er goed bij nadenken om te kijken of alles biologisch is en geen toevoegingen bevat. Deze toevoegingen zijn vaak chemisch met E-nummers; smaakmakers in kant en klare maaltijden of pakjes zitten er vol mee. Dus houd je voeding zo natuurlijk mogelijk.

 

Na het boodschappen doen ben ik al meer dan de helft van mijn minimale beetje energie kwijt, maar gelukkig went het en gaat het steeds gemakkelijker. Ik besefte dat ik met een boodschapeenlijstje gerichter ging inkopen en hele schappen voorbij liep. Zie je mij in een winkel? Dan is dat vaak ook de enige activiteit die ik die dag buitenshuis kan doen.

 

Brood- de hedendaagse tarwe is helaas niet meer de tarwe van vroeger, het bevat nu veel gluten, ook omdat de tijd waarin het deeg moet rijzen veel korter is dan vroeger.

Ik heb me hierin verdiept en ben tot schokkende conclusies gekomen. Dat was o.a. dat bij mij de gluten en de exorfinen de boosdoeners waren die de migraine en vele andere gevolgen van mijn ziekten in stand hielden. (uit het boek 'Het Endorfine Herstelplan' van Lucas Flamend)

Aan dit boek heb ik enorm veel gehad en nog trouwens, nieuwe inzichten gekregen en mijn dieet kunnen aanpassen.

 

Nu eet ik praktisch helemaal biologisch en tarwe-gluten vrij. in plaats van tarwe eet ik nu veel haver en spelt boekweitmeel en andere glutenvrije granen, het is wéér je erin verdiepen, maar er zijn veel meer granen dan tarwe en vele malen gezonder. Ook zijn er heel veel gezonde recepten te vinden op internet. Ik heb zo mijn eigen kookboekje samengesteld.

 

Daarbij neem ik als supplement vit. C in hoge vorm, en voor mij zijn de B-vitaminen heel belangrijk. Ik spuit nl regelmatig B12 omdat ik een groot tekort had, dit moet aangevuld worden met de B complex (pillen) omdat het met elkaar samenwerkt. Ook magnesium, in een goed opneembare vorm, bv citraat of malaat. Niet iedereen kan hier tegen maar dan kun je gebruikt maken van de opnamecapaciteit van je huid door een voetenbad met magnesiumvlokken erin te nemen of smeer je benen en pijnlijke ledenmaten in met magnesiumolie. Dit wordt goed door de huid opgenomen en werkt beter dan door het supplement te slikken, omdat er veel verloren gaat door het maag-darmkanaal.

 

Ja het waren heel veel veranderingen die ik heb moeten aanbrengen, in voeding en leefgewoonten, maar het zorgt er wel voor dat mijn ziekteproces zich stabiliseerd. Misschien wel een verbetering op langere termijn, want we geven de moed niet op.

 

Wat ik sinds kort ook doe is : OIL PULLING. Spoelen met kokosolie, maar dit moet dan 20 minuten in je mond inwerken. Dit haalt alle slechte bacteriën eruit, deze tip heb ik van mijn biologische tandarts gekregen. Zij werk mee aan het herstellen van mijn gezondheid. Er worden bij mij ook amalgaam-vullingen vervangen door witte vullingen. Ook dat zal bijdrage aan de kwik-belasting waar ik last van heb.

 

De elektrische tandenbortel aan het werk zetten is nog zoiets wat ik heb aangepast. Ik poetste met een gewone tandenborstel maar ik hoorde vele verhalen dat, sinds mensen met een elektrische tandenborstel poetsen, er haast geen tandsteen en gaatjes zijn opgetreden.

 

Dus al met al heeft de Lyme wel zijn sporen achter gelaten, zelfs de ME tot gevolg gehad. Het is nu al 12 jaar geleden dat mijn ziekte begon, en het heeft ook 12 jaar mijn leven beheerst. Het overkomt je gewoon, en omdat zowel Lyme als ME geen duidelijk aantoonbare en erkende ziekes zijn, kom je er veel te laat achter. Ik hoop dat daar met de kennis van nu eerder aandacht aan wordt besteed.

 

De reguliere artsen weten er vaak geen weg mee, en moet je er zelf mee zien te dealen. Bij mij is het de alternatieve manier van behandelen geweest die mij heeft geholpen. Als ik met deze bovengenoemde richtlijnen en supplementen mezelf stabiel weet te houden, en als ik iets meer verbetering kan verwachten, ben ik een gelukkig mens.

Reactie schrijven

Commentaren: 0