· 

Voorjaarsschoonmaak, of beter van niet?

Het valt mij op dat als de zon schijnt, ik me in de ochtenduren heel goed en vrolijk voel, tenzij ik wakker word met een heel zwaar hoofd, wat zich gaat uiten in migraine of andere ME verschijnselen.

 

Maar als dat niet het geval is heb ik duizend en één plannen net zoals een gezond mens. Alleen, als ik gedoucht heb, me aangekleed en mijn ontbijtje heb gehad, is helaas al de helft van mijn kleine voorraadje energie al op.

 

 

Dus eerst moet ik gaan liggen om hopelijk wat op te laden. Alleen geldt het helemaal 100 % opladen bij een Duracell batterij, van een goede kwaliteit. 

 

 

 

 

Helaas heb ik een batterij van slechte kwaliteit , n.l een kapotte en lekkende batterij waar ik het de hele dag mee moet doen.

 

 

 

Ik merk dat ik de energie, die ik daarna nog over heb, heel goed moet gaan beheersen. Dat is nogal een uitdaging wanneer het zonnetje lokt me om veel dingen te gaan doen. Vooral nu het lenteseizoen al zo vroeg is gestart. Dus de lentekriebels! 

 

Ik zie ineens overal vlekken: Op mijn keukenkastjes op de deuren, en ja ook de ramen moeten toch nodig binnen gezeemd worden. Voorjaarsschoonmaak! Wat was ik daar vroeger blij mee! 

Vroeger ja.....😒

 

En dan ineens komt het besef weer dat ik toch niet alles meer kan en zelfs het voorjaarszonnetje me er niet bij kan helpen om meer te gaan doen. 

 

Ik weet nu na zoveel jaren, dat ik naar mijn verstand moet luisteren, om niet na toch een hoognodige schoonmaak beurt van de keukenkastjes, ook nog de deuren schoon ga maken. Nee ik heb geleerd niet naar mijn hoofd te luisteren want dat is een slechte raadgever, maar naar mijn lichaam, die is verstandiger en slaat alarm als het hoofd niet naar het lichaam luistert. 

 

Een mooi systeem van het lichaam, als je door hebt hoe dat werkt. Maar door de ME heb ik gelukkig geleerd verstandig te zijn.  Mijn lichaam spreekt een hele andere taal.  Ik heb die taal na heel veel jaren geleerd te begrijpen. 

 

 

 Marian 🌞

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Ria Platenburg (woensdag, 24 maart 2021 14:50)

  Was fijn om weer iets van je te lezen!
  Het is voor een gezond iemand al moeilijk om ‘s morgens bij het voelen van de zonnestralen niet als een tornado door het huis te gaan ipv gedoseerd te werk gaan laat staan voor jou! Maar het is fijn om te horen dat je in ieder geval kunt genieten van de mooie dingen buiten, en die deuren..........kun je beter doen als het regent want dan mis je buiten niets�

 • #2

  Marian (maandag, 29 maart 2021 09:46)

  Dank je Ria, ja we gaan zeker genieten van het voorjaar. De mooiste tijd van het jaar vind ik. En de herfst heeft ook mijn voorkeur.
  Dus genoeg tijd om de winterperiode te gebruiken om mijn 'deuren' schoon te maken.. Hahaha ;-)
  De komende week wordt het mooi lenteweer, dan laat ik me liever verleiden om de tuin in te gaan al is het alleen maar om de heerlijke frisse lentegeuren op te kunnen snuiven.

  Marian