Sinds september 2017 heb ik een eigen Youtube-kanaal:  MEzelf zijn. Daarop plaats ik video’s over allerlei onderwerpen die je waarschijnlijk wel zal herkennen wanneer je ME of een andere ziekte hebt, die ook gepaard gaat veel vermoeidheid en pijn.

De allereerste vlog die ik op mijn Youtube kanaal plaatste.

Ik vond het best een beetje spannend om te starten. Maar het idee om video’s te maken borrelde al een tijdje (ook om een blog te starten overigens) maar ik durfde eerder mijn eigen schaamte niet opzij te zetten en echt mijn persoonlijke verhalen hup op youtube te zetten. Aan de andere kant droeg ik mijn eigen weg met ME die ik de laatste 15 jaar had bewandeld, heel bewust bij me. Ik kwam tot meerdere belangrijke inzichten die me in eerste instantie veel verdriet brachten, ik heb me dan ook vaak hevig verzet, maar die me uiteindelijk wel iets fijns op hebben geleverd. Die “beloningen” zijn me zo waardevol, ik voel mijn dankbaarheid daarvoor nog iedere dag. Vanwege de grootste veranderingen die de inzichten in mijn leven brachten, zou ik iedereen met een ziekte of andere beperking die transformatie gunnen…

 

Ik voelde me geroepen

Dat verlangen werd alsmaar sterker waardoor ik me min of meer geroepen voelde om mijn verhaal met andere patiënten en hun dierbaren te delen en begon dus toch met het plaatsen van video’s op youtube omdat ik in eerste instantie dacht op die manier mensen wat directer te kunnen bereiken dan met een blog.

 

Steun en troost

Subjectieve video’s plaatsen op mijn kanaal: MEzelf zijn, met als enige doel dat anderen zich gesteund, getroost en geïnspireerd zouden voelen, al was het maar 1 persoon.. Ik ken immers de duistere, zware en moeilijke kanten van ME en ik heb vaak verlangd naar berusting in en acceptatie van mijn ziekte en dat is een zware weg.. Meerdere factoren hebben ervoor gezorgd dat ik toch op dat punt ben beland waardoor ik zelfs zielsgelukkig kan zijn in periodes dat ik zo goed als verlamd op bed lig…

 

 

…Dat is toch iets WONDERBAARLIJKS!!!

 

 

Mijn bijdrage aan jouw proces

Het zou zomaar kunnen dat niet iedereen met ME ooit op dit punt terecht komt, of misschien pas na veel langere tijd dan nodig. Daarom hoop ik bij te mogen dragen aan jouw weg naar acceptatie en een van de factoren in jouw proces te zijn en je hopelijk een duwtje in de goede richting te kunnen geven…

 

 

Een aantal video's op mijn youtube kanaal:

YouTube kanaal:  MEzelf zijn;Acceptatie-proces

Het is maar de vraag of je jouw ziekte ooit volledig kan accepteren en als dat al gebeurd is het een ingrijpende weg. Het is mij na 10 jaar ziek zijn gelukt en ik vertel je in deze video wat mij daarbij heeft geholpen.

 

Van opgeven naar Overwinnen

Wanneer je voor een lange periode alleen maar op bed ligt en verlammingsverschijnselen hebt, wordt je wereld wel klein. Wat doe je dan? Verzetten of jezelf overgeven. Ik vertel je wat er bij mij gebeurde toen ik mezelf overgaf aan m'n lichaam. 

YouTube Kanaal: Kook je  met  ME mee

Op dit kanaal plaats ik video's over mijn grootste passie: koken en bakken. Heerlijke recepten met handige video tutorials!