Sinds september 2017 heb ik een eigen Youtube-kanaal:  MEzelf zijn. Daarop plaats ik video’s over allerlei onderwerpen die je waarschijnlijk wel zal herkennen wanneer je ME hebt, of een andere ziekte, die ook gepaard gaat met veel vermoeidheid en pijn.

De allereerste vlog die ik op mijn Youtube kanaal plaatste.

Ik vond het best een beetje spannend om te starten. Maar het idee om video’s te maken borrelde al een tijdje (ook om een blog te starten overigens). Alleen ik durfde mijn eigen schaamte niet eerder opzij te zetten door echt mijn persoonlijke verhalen hup op youtube te zetten. Aan de andere kant droeg ik mijn eigen weg die ik de laatste 15 jaar had bewandeld met ME, heel bewust bij me. Ik kwam tot meerdere belangrijke inzichten die me in eerste instantie veel verdriet brachten. Vaak heb ik me dan ook hevig verzet. Maar uiteindelijk leverde het wel iets fijns op. Die “beloningen” zijn me zo waardevol dat ik mijn dankbaarheid daarvoor nog iedere dag voel. Vanwege de grootste veranderingen die deze inzichten in mijn leven brachten, zou ik iedereen met een ziekte of andere beperking die transformatie gunnen…

 

Ik voelde me geroepen

Dit verlangen werd alsmaar sterker. Daardoor voelde ik me min of meer geroepen om mijn verhaal met andere patiënten en hun dierbaren te delen. En begon ik dus tóch met het plaatsen van video’s op youtube. In eerste instantie omdat ik dacht via dit medium anderen wat directer te kunnen bereiken dan met een blog.

 

Steun en troost

Subjectieve video’s plaatsen op mijn YouTube kanaal: MEzelf zijn. Met als enige doel dat anderen zich gesteund, getroost en geïnspireerd zouden voelen, al was het maar 1 persoon... Ik ken immers de duistere, zware en moeilijke kanten van ME en ik heb vaak verlangd naar berusting in - en acceptatie van mijn ziekte. En dat is een zware weg.. Meerdere factoren hebben ervoor gezorgd dat ik alsnog op dat punt ben beland. Waardoor ik zelfs zielsgelukkig kan zijn, ook in periodes dat ik zo goed als verlamd op bed lig…

 

 

…Dat is toch iets WONDERBAARLIJKS!!!

 

 

Mijn bijdrage aan jouw proces

Het zou zomaar kunnen dat niet iedereen met ME ooit op dit punt terecht komt, of misschien pas na veel langere tijd dan nodig. Daarom hoop ik bij te mogen dragen aan jouw weg naar acceptatie door één van die factoren in jouw proces te zijn. En je hopelijk een duwtje in de juiste richting te kunnen geven…

 

 

Een aantal video's op mijn youtube kanaal:

YouTube kanaal:  MEzelf zijn;Acceptatie-proces

Het is maar de vraag of je jouw ziekte ooit volledig kan accepteren en als dat al gebeurd is het een ingrijpende weg. Het is mij na 10 jaar ziek zijn gelukt en ik vertel je in deze video wat mij daarbij heeft geholpen.

 

Van opgeven naar Overwinnen

Wanneer je voor een lange periode alleen maar op bed ligt en verlammingsverschijnselen hebt, wordt je wereld wel klein. Wat doe je dan? Verzetten of jezelf overgeven? Ik vertel je wat er bij mij gebeurde toen ik mezelf overgaf aan m'n lichaam. 

YouTube Kanaal: Kook je  met  ME mee

Op dit kanaal plaats ik video's over mijn grootste passie: koken en bakken. Heerlijke recepten met handige video tutorials!