· 

Toch vakantie!

Ik schreef een paar blogjes eerder dit onderstaande bericht:

 

"De reden dat ik niet in de zomermaanden op vakantie kan gaan is het extreem warme weer.. Alleen het inpakken en de reis is al veel te veel. Maar als er warme dagen zijn, moet ik zelfs op mijn vakantieadres binnen blijven. En er is geen airco waar de temperatuur niet te hoog zal worden. Dus zonde van alle moeite en kosten, ze zijn aan mijn helaas niet besteed. Misschien een beter idee om in het najaar op vakantie te gaan."

 

En wat is er gebeurd nu in de maand dat het juist heel warm zou moeten zijn? Veel lagere temperaturen!!!! Hoera! Ik kan nu mijn energie gaan gebruiken om een klein reisje te gaan maken. Omdat ik nooit van tevoren weet hoe het weer en mijn gezondheid is, lukte het me de afgelopen jaren niet om vakanties te plannen.

 

Nu hebben we familie wonen in de omgeving van de kust, en hebben we woning-vakantie-ruil gedaan. Zij blij, wij blij. Vooral in deze onzekere corona-tijd.

Dit is de manier om toch een vakantie te kunnen vieren. 📸

Het najaar is voor mij dus al vroeger begonnen. 

De eerste weken (ik schrijf deze blog nog in juli) blijft het rond de 20 graden hangen. Dus we gaan ons gereed maken voor onze reis naar de kust, wat voor mij al een hele onderneming is.

 

Ik moet altijd de eerste dagen acclimatiseren, omdat ik erge stress ervaar vanwege alle voorbereidingen en de reis met de auto. Dit is iets wat automatisch wordt ingezet in mijn lichaam ik heb daar geen invloed op. De ME patiënten begrijpen hoe dit werkt. Het is een adrenaline-stoot die je lichaam gaat produceren om je iets te kunnen laten doen wat daarvoor onmogelijk leek. 

Maar er hangt een prijskaartje aan. Dat is dat je na die tijd een enorme terugval krijgt. En ook dit hoort erbij. Ik heb geleerd om het te accepteren omdat ik daarmee mijn lichaam kan helpen die zich toch kranig heeft weten te houden om me dit te kunnen laten doen.

 

Ik werk samen met mijn lichaam om het toch dragelijker te maken. 

 

Bij gezonde mensen werkt dit automatisch en kan het lichaam dit allemaal zelf. Het terugzetten van een adrenaline-stoot heeft dan geen consequenties. 

Maar bij ME patiënten werkt dit systeem niet meer goed.

Er is door een ME specialist daar een hele goede uitleg van gegeven waardoor dit systeem niet meer goed bij ME patiënten werkt.  

Misschien iets om het in een ander blogje daarover te hebben.

Nu ga ik genieten van ons weekje weg. 🏡

 

Prettige vakantie allemaal! 🏖

 

Marian 

Reactie schrijven

Commentaren: 0