· 

Time to say goodbye...

Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik deze keuze ooit zou maken. Maar toch is dit moment aangebroken en ik heb mijn beslissing goed overwogen. Ik ga namelijk stoppen met bloggen en mijn website zal binnenkort uit de lucht zijn...

 

Het is heel definitief, daar ben ik me van bewust. Daarom vind ik het ook best spannend om te doen. Alleen alles in mij geeft aan dat dit voor mij het enige juiste is om te doen.

 

Zou de website op de achtergrond nog blijven bestaan zodat lezers te alle tijden vorige blogs kunnen teruglezen, dan blijft het ook in mijn achterhoofd nog altijd bestaan. En bij dat idee voelt het alsof ik er nog half mee bezig ben. En ik kan maar een aantal dingen kiezen om (half) mee bezig te zijn. Ik merk zowel bij de lezers als bij mezelf dat de interesse voor mijn blogs afneemt. 

En dat geeft niet. 

 

Als ik nog heel veel plezier en/of voldoening haalde uit het schrijven van blogs dan was alleen dat voldoende geweest, al zou het door een handjevol mensen gelezen worden. Maar ik beleef geen plezier meer aan het schrijven van blogs en de inspiratie blijft uit.

Dit is al een tijdje zo, alleen ik kon toch niet zomaar mijn zelf ontworpen site en opgebouwde “netwerk” opzeggen? Het leek zo zonde en daarom wilde ik er niet aan geloven.

 

Nu ik weet dat het tijd is om los te laten, zie ik het niet langer als zonde. Het is juist voor een lange tijd heel waardevol geweest! Niet alleen voor mij, maar ook voor vele lotgenoten en hun omgeving. En zoals ik al eerder schreef: dat iets tijdelijk is wil niet zeggen dat het geen indruk achterlaat of niet waardevol is geweest. Jarenlang ging ik mee “in the flow” en overwon ik mijn eigen angsten door mijn ervaring met ziekte te delen met lotgenoten. Mijn grote doel/missie was om hen te ondersteunen en inspireren met mijn verhaal. Dit bleek helemaal juist en mijn missie is ruimschoots geslaagd. Boven verwachting! Mijn hart is vervuld en veel lotgenoten voelden zich geholpen, zo kreeg ik teruggekoppeld via honderden aandoenlijke en aangrijpende dankbetuigingen en reacties. Deze draag ik altijd bij me in mijn hart. 

 

Ik ga ook mijn YouTube kanaal verwijderen.

Het leven met een chronische ziekte is al uitdaging genoeg. 

Daarom ga ik nu kiezen om de geringe energie die ik heb, te besteden aan dingen waar ik het meest blij van word. Ik ga dingen voor mezelf doen, in alle rust. Zoals het schilderen van dierenportretten en het maken van kookvideo’s / bestuderen van recepten.

 

Het is goed om er zo nu en dan eens bij stil te staan of je nog wel blij wordt van de dingen die je doet, of met bepaalde situaties. Om vervolgens alleen te kiezen voor iets wat goed voelt, ook al kies je na verloop van tijd weer anders.

 

Alles om je heen verandert en je verandert zelf ook, dus verandering is zo gek nog niet ;)

 

Lieve lezers, het gaat jullie goed.

Bedankt dat ik jullie mocht ondersteunen dmv mijn blogs :)

Het was een fantastisch avontuur, ook om mijn eigen boek te schrijven waarmee ik lotgenoten heb geholpen. En die mogelijkheid blijft overigens bestaan hoor. Mijn boek is bij heel veel online winkels en boekhandels gewoon te bestellen. 

 

Als laatste wil ik nog even van deze gelegenheid gebruik maken om iemand in het bijzonder in het zonnetje te zetten en dan heb ik het natuurlijk Marian, die op 25 september 2019 haar eerste blog introduceerde. Sindsdien schreef ze trouw elke maand een nieuwe inspirerende blog. Ze was vaste gastblogger bij MEzelf zijn en wat heb ik veel steun aan haar en haar blogs gehad. Dank je wel Marian, voor je prachtige verhalen. Altijd met een dosis zonneschijn, nuchterheid en wijsheid geschreven. Als je het mij vraagt een prachtige aanvulling op mijn schrijfstijl. Beiden totaal anders, beiden ook in een totaal andere fase van het leven. Om uiteindelijk te concluderen dat we in essentie helemaal niet zoveel van elkaar verschillen ;)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Ri (zondag, 25 september 2022 08:32)

  Hoi

  Ik kwam je blog een maand of twee geleden tegen, en heb sindsdien je hele archief gelezen. Ik heb hem dus net op tijd 'uit'.
  Ik wil je bedanken voor heel veel mooie woorden. Je ging de realiteit van ME niet uit de weg, maar wist toch een positieve toon te houden.

  Veel plezier en succes met de dingen die je nu gaat doen.

 • #2

  Monique van MEzelf zijn (zondag, 25 september 2022 09:14)

  Beste Ri,

  Wat leuk om te lezen dat de blogs je zo aanspraken en je alles nog net op tijd kon lezen. Gelukkig maar :)
  Bedankt ook voor jouw mooie woorden, het doet me veel om dat te lezen.

  Liefs,
  Monique

 • #3

  Angela Aagenborg (zondag, 25 september 2022 10:34)

  Hoi. Dat is heel herkenbaar. Ik heb die beslissing inmiddels meerdere keren gemaakt om te komen waar ik nu ben. Ik heb wel een website, maar dat is nu een coachingsite en ga me richten op chronisch zieke mensen.

  Ik schreef de recensie van jouw boek (die je hier plaatste) onder de naam van een andere website (hetzijndekleinedingen) en ik vond je boek heel fijn om te lezen.

  Ik wens je heel veel plezier met de dingen die nu opnemen pad gaan komen. Deze deur gaat dicht en er opent zich vast een veel mooiere. Het gaat je goed.

  Liefs Angela