· 

Mijn eigen Theetuin

Met deze warme dagen wil ik maar 5 dingen: bloem, thee, tuin, kat en rust.

Het genieten kan beginnen.

 

De natuur om mee heen, een pot thee op tafel en de kat die mij vergezelt, dit is leven!

 

Het meest blij ben ik om het feit dat ik met deze temperaturen niet perse gevloerd ben en in ieder geval overeind kan zitten.

 

 


"De natuur om mee heen, een pot thee op tafel en de kat die mij vergezelt, dit is leven!"

 

 

Het woord alleen al


Want niet-gevloerd-zijn is wel een pré bij bovenstaande wensen. Anders houdt het op en blijft het bij dagdromen in bed. Wat op zich ook leuk kan zijn! Maar nu niet. Want nu wil ik dagdromen in mijn eigen gefabriceerde theetuin hoekje. Alleen het woord theetuin al laat mijn hart sneller kloppen. Wat ik in dit geval wel plezierig vind. (Het sneller kloppen van m’n hart inzake ME vind ik minder prettig om het maar even zacht uit te drukken maar dat is weer een ander verhaal)

 


Smaakvol mengsel

Een zacht briesje voel ik over mijn blote armen. Het voelt precies goed. Warm, maar niet benauwd en een briesje. Even een slokje van mijn thee. Ik heb een mengsel gemaakt van citroenmelisse, kamille en munt. Ook dit kan niet lekkerder smaken.

Een cupcake was ook leuk geweest nu maar helaas, die fantaseer ik er maar even bij..

 

Makkelijk, goedkoop en gezond


Over munt gesproken, voorheen lustte ik dat niet en al helemaal niet in m’n thee! Wat ik overigens erg jammer vond want het staat zo leuk in een glaasje! (Weer zo’n geniet momentje) waarschijnlijk was dat ook de reden waarom ik zo gemotiveerd was om het net zo lang te blijven proeven totdat ik het zou lusten. En jawel hoor! De kunst was om te beginnen met 1/4 blaadje munt te doen bij, m’n met andere smaak bereidde, thee. En dan steeds iets meer. Ik moest en ik zou het lekker gaan vinden.

Ik hou van kruiden plantjes en van thee. Het is super makkelijk, goedkoop en gezond!

 

"Als ik een muntsmaak in mijn mond wilde hebben zou ik wel een kauwgom nemen of mijn tanden poetsen"

 

 

Beker water met tandpasta schuim

Ik denk dat mijn aversie tegen munt in drinken vooral te maken had met het moment om een mint smaak te willen hebben. Als ik dat zou willen dan neem ik wel een kauwgom of poets ik mijn tanden. Waarbij ik bij laatst genoemde trouwens altijd moet kokhalzen wanneer ik per ongeluk een beetje doorslik maar dat terzijde. Of misschien juist niet terzijde want dit is de hele essentie van mijn aversie! Waarom zou ik in vredesnaam voor de lol een beker met water en tandpasta schuim doorslikken???!

 

Missie geslaagd


Mij niet gezien. Vroeger dan. Nu mag iedereen het zien en wil ik misschien wel heel de dag muntthee zien! Missie geslaagd want reken maar dat ik het lekker vind nu!!! En zeker in deze sferen. Je hebt een theetuin of niet ;)

Theetuin Theetuin Theetuin


Hoe vaak mag ik theetuin schrijven in dit bericht? Nog een keer??! Ok, dank je! 

In m’n (komt ie:) “theetuin” heb ik verschillende soorten: (los van alle bakjes gedroogde losse thee in m’n keuken)

*Munt

*Appelmunt

*Citroenmelisse

*kamille

*lavendel

*Chocolademunt (combi die ik normaal vreselijk vies vind dus daar zal ik bovenstaande  missie ook maar eens op los laten)


*Basilicum


*Thijm

2 bovengenoemde zou je dus ook in je thee kunnen doen maar zover ben ik nog niet….


Kippelpipjes


Nou vergeet ik nog bijna het belangrijkste aspect die je theetuin maken of kraken. De kippen natuurlijk!!! Die komen er ook altijd gezellig bij! Het is altijd leuk als ze gaan zeuren om gedroogde garnalen. En nog leuker als ze uit m’n hand komen eten.

 


Kleine bijkomstigheid


Mijn dag kan niet meer stuk. Er kan wel inbreuk op gemaakt worden want 1 nadeel van al die thee is dat je nog vaker dan normaal moet plassen. Klein bijkomstigheidje die we maar voor lief nemen. Ik probeer overal het positieve van in te zien en in dit geval kan ik meteen even langs mijn keukenlade lopen waar ik nog steeds een (geplunderd) doosje bonbons heb liggen. Bijna geplunderd dan voor noodsituaties zoals deze.

Eentje mag, toch?

 


Om te vieren dat ik het zo fijn heb in mijn (allerlaatste keer, komt ie komt ie:) “THEETUIN!” 

Reactie schrijven

Commentaren: 0