· 

Meedeinen met de seizoenen en met de golven van ME

Ik weet even niet hoe ik moet beginnen.

 

 

Maar onder het schrijven komen vaak de gedachten gewoon in mij op. Het is net zoals een gesprek tijdens het koffiedrinken, je hebt niet bepaald een vast voorgenomen onderwerp waarover je het nu eens zou gaan hebben.

 

 

Het komt spontaan op, en voor je het weet zit je in een onderwerp.

 

 

 

 

April:

Het weer in Maart begon goed, (altijd mooi om een gesprek te beginnen met een praatje over het weer) we hadden al meerdere keren in de tuin gezeten, en ons verbaasd over het veel te vroege voorjaar.

Niet dat we daar iets op tegen hebben, maar de seizoenen beginnen te veranderen. Ik vind het een heerlijke tijd in het vroege voorjaar. 

 

Er is ontzettend veel te doen in de tuin. Dus daarmee begin ik maar, want de volkstuin komt later wel. En onze tuin bij ons huis is mijn domein en de volkstuin is voor mijn man.

Ik hou me alleen bezig met de wilde bloemen die ik regelmatig zaai, en er een klein beetje orde in probeer te houden. Maar vooral geniet ik daar van het mooie weidse uitzicht en de ruimte, het helemaal opgaan in de natuur.

Gelukkig staan er ook vaste bloemen op, daar hoef ik verder niet zoveel aan te doen. Mijn insteek is ook gewoon laten bloeien wat er wil bloeien. En regelmatig onkruid wieden. Voor de rest is het gewoon genieten.

 

 

Ik bewonder elk begin van het groeiseizoen weer opnieuw dat de schepping opnieuw begint te leven. Alles wat dood en dor was komt weer tot leven. Zelfs nu met de winterse buien en kou waar April weer mee begon. Het komt en het gaat. Je accepteert het.

En zo is het ook met mijzelf. In de sombere grijze dagen, probeer ik me erop te focussen dat het gevoel niet voor altijd zal duren. Emoties en stemmingen komen en gaan. Net als de seizoenen, het komt en het gaat, en wij moeten gewoon meedeinen.

 

Net zoals we moeten meedeinen op de golven van ME. Het komt en het gaat. Er zijn slechte en hele slechte dagen. Je denkt dat daar geen eind aan zal komen. Maar toch als je erop meedeint, merk je op een gegeven moment dat het ineens ‘uit het niets’ beter gaat. Hoewel dat ook weer betrekkelijk is, want ook dat kan zomaar weer veranderen, zonder verklaring achter te laten. We moeten ons lichaam met ME nemen zoals het valt. Dat is de les die ik ervan heb geleerd.

 

Ertegenin gaan zal je niet gaan helpen, en dan gaat er zelfs kostbare energie verloren. Dus is het inderdaad: Dein mee op de golven van ME.

 

Marian

Reactie schrijven

Commentaren: 0