Groentepizza met bodem van bloemkool en havermout:
Je kan eindeloos variëren met kruiden en groenten die je lekker vindt, want alles zal lekker smaken op deze pizzabodem van bloemkool en havermout!
Dit recept kost ongeveer 30 minuten tijd en is in gedeeltes te bereiden.
Kook je met ME mee?
RECEPT:
Ingrediënten:
Pizzabodem bloemkool (2x):
400 gr bloemkool
100 gr havermout
2 eieren
takje rozemarijn
snuf zout
1 el sesamzaad
1 tl oregano
Hoe te bereiden:
Maal de bloemkool (in delen) fijn in de keukenmachine. Ook de rozemarijn en havermout maal je daarin fijn. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roeren tot je een plakkerige substantie hebt. Verdeel de helft op een met bakpapier bekleedde bakvorm. Herhaal dit en bak beide bodems voor 15 minuten in de oven.
Daarna kan je ze beleggen met de volgende ingrediënten zoals op het filmpje, of voeg zelf je favoriete ingrediënten toe.
In volgorde van boven naar beneden beleggen:
Pizzabeleg 1:
3 el ricotta
1 tomaat
1/4 tl oregano
handje basilicum
1 el pijnboompitten
25 gr geraspte kaas
Pizzabeleg 2:
3 el ricotta
9 plakjes vijgenbrood / 9 vijgen in stukjes
20 gr schimmelkaas
1 el pijnboompitten
1 el honing
25 gr geraspte kaas
Bak ze nogmaals 15 minuten in de oven en klaar is je lekkere groentepizza!
In het filmpje zie je een heerlijke variant op de normale pizza, nl de groentepizza met een bodem van o.a. bloemkool! Super lekker en gezond!
Bekijk de video om te zien hoe je VEGA PIZZA maakt!