Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is makkelijker te maken dan echte rijst koken. En bloemkool is reuze gezond en rijk aan o.a. Vitamine C en vezels. 

 

Het enige dat je nodig hebt is bloemkool en een keukenmachine. Maak de korrels zo fijn of grof als je zelf lekker vindt. 

Recept:
Plaats telkens een klein stukje bloemkool in de keukenmachine en pulseer door de knop meerdere keren kort in te drukken. Net zo lang tot je de gewenste korrelgrootte hebt bereikt. 

 

Bewaren & Bereiden:

Het maken van de bloemkool rijst op zich is dus zo klaar, de rijst is daarna te bewaren in de koelkast totdat je er echt mee aan de slag gaat. Je kan eindeloos variëren: Bak de rijst 5 minuten in de wokpan voor gebakken rijst, kook de rijst in een stoompan voor 5 minuten en serveer het met een lekkere groentesaus. Je kan zelfs sushi maken van bloemkoolrijst!

 

Extra:

Voor een extra krokant resultaat van gebakken bloemkoolrijst kan je deze (na 4 minuten in de stoompan) een poosje uit laten lekken in een vergiet of hulp vragen zodat iemand anders het kan uitwringen in een doek. Daarna de rijst 5 minuten roerbakken.

Video


Bekijk de video om te zien hoe je Bloemkoolrijst maakt!