Koken en bakken is een van mijn Passies! Het is vaak het eerste waar ik voor kies om te doen wanneer ik genoeg energie heb. Het liefst lekker uitgebreid, maar de keren dat de hoeveelheid energie dat toe laat komen zo goed als nooit voor. Daarom bedenk ik (voor mij) handige alternatieven op bestaande recepten en zorg ik ervoor dat ik toch lekker kan eten en fijn dingen kan bakken, afhankelijk van- en aangepast op de (geringe) energievoorraad.

 

Jij mag ook MEgenieten!

Dat bracht mij op het idee om wat recepten te bundelen en koppelen aan een energiemeter zodat andere mensen die vanwege een ziekte (of gebrek aan geduld ūüėČ ) dit als leidraad kunnen gebruiken en precies kunnen zien wanneer ze wat kunnen maken met bijpassende moeilijkheidsgraad. Daarmee vooral de mate van het gebruiken van kracht.

 

Tutorial

Om het nog makkelijker te maken heb ik bij veel recepten ook een handige instructievideo gemaakt waardoor je al voordat je begint meteen een goed beeld hebt van wat je kan verwachten.

klik hier


Kook je met ME mee - recepten

Laat je inspireren

Lekkere recepten om eens uit te proberen op een moment dat je voldoende energie hebt.

Voldoende, beetje of amper energie?

Zelfs met een mini voorraad energie is het mogelijk om iets lekkers te maken. Kijk bij mijn tips en recepten wat er mogelijk is!Inschatten

Maar hoe schat je nou in hoeveel energie je hebt? Wanneer ik een slechte periode heb en ik echt zo goed als verlamd op bed lig dan is iets maken of bakken √ľberhaupt geen optie en hoop ik dat ik nog net even een boterham kan smeren of iets binnen handbereik heb liggen.

Maar rondom die zwaarste dagen heb ik genoeg wilskracht om rond te willen lopen in huis. Ik begin dan ook vol goede moed totdat ik besef dat ik er letterlijk als een zombie bij loop met mn schouders en hoofd naar beneden hangend, strompelend door het huis met een diep verlangen om mijn lijf tegen de grond aan te laten vallen. Die vloer ziet er opeens zo aantrekkelijk uit….
Eventueel kan ik dan iets maken wat maximaal 2 minuten duurt. Kijk dan bij de categorie: "Recepten die weinig energie kosten."

Wanneer ik in huis wel gewoon overeind kan zitten en mezelf kan douchen en aankleden enz, dan zou ik iets kunnen maken dat maximaal 10 minuten duurt. Kijk dan bij de categorie:

"Recepten die gemiddelde energie kosten."

 

Heb ik nou echt een goede dag en lukt het me om boodschappen te doen of een stukje te tuinieren of wandelen bv, dan zou ik op dat moment ook in staat zijn om iets te maken dat een half uur duurt (evt in stappen verdelen of zoveel mogelijk handelingen zittend doen) of recepten die nog langer duren vanwege bereidingstijd in de oven. Daar hoef jij je gelukkig niet voor in te spannen, de oven doet het verdere werk ;) Kijk dan bij de categorie:

"Recepten die veel energie kosten."

 


Handig om te weten

Alle recepten zijn gerangschikt per categorie en/of per energie-gehalte. Kies er een welke jij het fijnste vindt. Zelf verdraag ik amper koemelk, dus gebruik ik vaak rijstemelk of amandelmelk. Voor romige substanties in warm eten vind ik haverroom een prima alternatief. Roomboter verdraag ik goed, maar kan ook vervangen worden door bijvoorbeeld kokosvet. ¬† ¬† Wees creatief in de keuken en vervang sommige ingredi√ęnten voor iets wat je beter kan verdragen of lekkerder vindt.

 

En wanneer je er niet uit komt laat dan gerust een berichtje achter, ik help je graag!

 

Commentaren: 0