· 

In de wacht staan

Ik wacht wel.

 

Ik wacht wel tot ik weer uit bed kan.

 

Ik wacht wel tot ik me weer sterk genoeg voel.

 

Ik wacht wel tot ik weer naar de supermarkt kan gaan.

 

Ik wacht wel tot ik weer mijn eigen bord eten kan maken.

 

Ik wacht wel tot ik mijn vrienden en familie weer kan zien.

 

Ik wacht wel tot ik het huis weer gezellig kan maken.

 

Ik wacht wel tot ik kan doen wat ik het allerliefst doe zoals koken, lachen en rommelen in huis.

 

De vorige keer had ik ook eerst gewacht. 

Daarna kon ik plezier beleven, waardoor ik nu alweer moet wachten.

Vaak genoeg lijkt op deze momenten mijn leven "in de wacht" te staan, waar dat van anderen gewoon doorgaat.

 

Is dat geen vreemd gegeven?

 

Wacht maar, denk ik bij mezelf.

Nieuwe momenten komen wel weer.

Gevolgd door al dat wachten, keer op keer...

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Marian (maandag, 11 oktober 2021 15:13)

  Jij ook al?
  Maar we zijn al getraind in het wachten toch?
  Of zouden we maar gewoon een winterslaap houden?
  �� Of als een slak ons in ons huisje verstoppen.
  Sterkte ik leef met je mee. �

  Marian

 • #2

  Angela (maandag, 11 oktober 2021 22:54)

  Hoi hoi. Ik heb een paar keer geprobeerd op YT te reageren op een filmpje, maar op de een of andere manier verdwijnt hij steeds weer, dus nu via deze weg. Ik kopieer het even hieronder. Deze blog vind ik overigens ook goed geschreven en ik herken dat wel.

  Ik ben diep geroerd door dit filmpje. Ik heb je profiel een paar jaar geleden ontdekt toen ik mijn website ridewithme lanceerde. Dat Bestaat inmiddels niet meer en ik vergat jouw profiel in de tussentijd. Tot ik eergisteren (en gisteren) je boek las.

  Onze verhalen komen heel erg overheen. Zowel je levensverhaal en hoe we hierin staan. Behalve het accepteren dan. Ik ben nu 24 jaar ziek (sinds mijn 17e) en ben ooit genezen verklaard door het kenniscentrum chronische vermoeidheid. Met tegenzin van mij. Ik ben nog geen dag sindsdien (2008) beter geweest.

  Ik sta op het punt weer naar mijn huisarts te gaan voor een nieuwe diagnose. Ik had mijn eerste afspraak afgezegd, vond het een belachelijk idee. Het zou me toch niets zou brengen. Nu toch maar een nieuwe afspraak gemaakt.

  Ik heb geen inkomen omdat ik vijftien jaar geleden het niet meer aankon te werken en dat blijf ik moeilijk vinden. Niet alleen door opmerkingen van de buitenwereld maar ook gewoon vanuit mezelf.

  Ik heb twee weken geleden een rollator gekocht en moest de eerste paar keer mijn tegen mijn tranen vechten. Nu gaat het iets beter. Ik sinds twee weken vaak dagen als deze (wat jij nu laat zien) en ik moest dus ook even huilen. Om ons beiden misschien wel. Niet uit(zelf) medelijden maar omdat ik het gewoon helemaal voel. Ik ga dit filmpje delen op mijn website. Het is erg treffend. hetzijndekleinedingen.com

  Ik hoop binnenkort een goed moment te vinden in mijn haren te knippen. Ook dank voor dat filmpje.

  Liefs Angela

  PS je boek krijgt binnenkort ook aandacht op mijn website.

 • #3

  Angela (maandag, 11 oktober 2021 22:56)

  Haha en nu zet hij hem hier dubbel lijkt wel. Ik was vergeten te zeggen dat het gaat op het filmpje waarop je op bed ligt (Hoe kan ik dit accepteren??) van drie jaar geleden.

 • #4

  Monique van MEzelf zijn (dinsdag, 12 oktober 2021 11:05)

  @Marian: Dank je! Op het moment gaat het beter met me, vandaar dat ik mijn blog(je) kon plaatsen :) Inmiddels lukt het ons inderdaad allebei om te wachten als een Pro! Het blijft alleen een vreemde gewaarwording, wanneer je soms zo afgesloten lijkt te zijn van de buitenwereld...

  Liefs,
  Monique

 • #5

  Monique van MEzelf zijn (dinsdag, 12 oktober 2021 11:25)

  @ Angela: Wat een lief bericht van jou, dank je wel! En wat leef ik met je mee. Ik weet inderdaad hoe het is om met al die lasten en onzekerheden te worstelen. Super goed dat je het bespreekbaar maakt! En natuurlijk is het spannend om die eerste stap te zetten naar een herkeuring. Misschien is het fijn om iemand mee te nemen naar het gesprek bij de huisarts? Iemand die je kan (onder)steunen en je bij kan staan. Ik hoop dat het jou de erkenning zal geven waar je al zo lang naar op zoek bent. (En recht op hebt!!)

  Dapper dat je jouw wereld een stukje groter probeert te maken door het aanschaffen van een rollator. Kleine stapjes maken uiteindelijk een groot verschil...

  Leuk om te horen dat je mijn boek aan het lezen bent en dat je hier aandacht aan wilt besteden op je website. Wat een eer! Dank je wel.
  Ik heb een kijkje genomen op je website. Dat ziet er mooi en interessant uit zeg! Fijn dat jij ook op deze manier jezelf kunt uiten en bovendien lotgenoten helpt! Mocht je het leuk vinden om een keer een gastblog te schrijven voor MEzelfzijnblog dan hoor ik het graag :)
  Als je wilt kan ik er bv ook een verwijzing naar je website bij vermelden.

  Sterkte met alles!
  Liefs,
  Monique