· 

Het Corona vaccin deel 1 & 2

Het corona vaccin deel 1

Juli 2021

 

Mijn 2e vaccin zit erin. Je wil jezelf en je medemens beschermen tegen dit virus, al houdt het vaccin risico’s in. Maar oké, ze zitten er beiden in. Dus in dat geval zou ik me nu al wat vrijer moeten voelen, alleen… ik ben door de ME en mijn prikkelgevoeligheid nog net zo gebonden als voorheen. 

 

Ik merk al mentale achteruitgang. Ik voel een emotionele uitputting die ik voorheen niet had, of die in ieder geval minder heftiger was dan wat ik nu voel. Ik ben weer erg schrikachtig geworden wat ik in het begin van mijn ziekte had. Ik ervaar veel meer prikkels en de geluiden klinken nog harder dan voorheen. 

 

Helaas moet ik mijn energie vanaf nu weer langzaam gaan opbouwen, maar mijn gevoel zegt dat ik blijvend achteruit ben gegaan. Als dat ook zo is, heb ik mezelf niets te verwijten want ik heb er alles aan gedaan om mijn lichaam te helpen met extra vitaminen en mineralen, en rust om het te begeleiden. Ik ga er vanuit dat het nog goed gaat komen, maar het niveau waar ik op zat ga ik hoogstwaarschijnlijk niet meer halen.

 

 

"Ik voel een emotionele uitputting die ik voorheen niet had"

 

 

Ik heb dit al vaker meegemaakt, ook na de 2 tandartsbehandelingen met een verdoving, ben ik daarna niet meer op het oude niveau terug gekomen. Het voelt weer hetzelfde. Maar hopelijk heb ik het bij het verkeerde eind en moet ik nog even wat geduld hebben.

We wachten het maar af……

 

vervolg:

Ik merk toch dat ik nog lang niet op mijn vorige niveau zit. Het is inmiddels augustus geworden. Toch blijft het moeilijk inschatten waaraan het ligt. Het is zomer en dan doe je toch meer dan in de winterperiode. Maar juist de buitenlucht de zon en de verse groenten en fruit die nu te koop zijn, zouden het juist wat beter moeten maken voor je lichaam. 

 

 

"Mijn gevoel zegt dat ik blijvend achteruit ben gegaan"

 

 

Soms weet je gewoon niet als ME patiënt waaraan het nou ligt dat je je minder voelt. Het is altijd al struggelen met je ziekte en het van dag tot dag aanpassen wat je lichaam aankan. Komt er dan iets bij dan is dat eigenlijk gewoon al teveel. Je lichaam kan net alles handelen, omdat het al extra zijn best moet doen om alles te kunnen laten functioneren. Je immuunsysteem werkt al op topniveau. Krijg je een vaccin toegediend met een virus, dan is dat net zoals een heftige griep erbij krijgen. Dus het heeft meer tijd nodig voor dat het lichaam ook dit heeft opgelost. 

 

Zoiets stel ik me maar voor. 

We gaan het allemaal meemaken wat het vervolg is.

 

 

 

Het corona vaccin deel 2

 

Tja, een paar weken na het 2e vaccin tegen corona, ging ik toch op onderzoek uit. Ik had sterke vermoedens dat mijn toegenomen klachten, die nu weken bleven aanhouden, toch te maken zouden kunnen hebben met de vaccins. Ik las dat bij de meeste mensen de klachten verdwijnen na een paar dagen tot 14 dagen.

Toen ik merkte dat het na 5 weken alleen maar erger werd, ben ik verder gaan zoeken op internet. Het volgende in cursief gedrukte letters komt uit de site van de ME vereniging: Ik heb het in verkorte vorm opgeschreven:

 

 

Combinatie van virussen

 

De hoofdrol bij ME is weggelegd voor het epstein barr virus (EBV). Dit herpesvirus blijft latent aanwezig nadat de oorspronkelijke infectie, die de ziekte van Pfeiffer kan veroorzaken is overwonnen.

Het virus nestelt zich in de B cellen, dit zijn immuuncellen die antilichamen produceren, en blijft daar proberen zich te vermenigvuldigen en weer actief te worden.

 

TRIGGER

 

Het immuunsysteem kan dit onder controle houden via cytotoxische (celvernietigende)

 T cellen. Als er echter vervolgens een besmetting plaatsvindt met een ander virus dan verlegt de afweer de aandacht naar het nieuwe virus en krijgt het latente EBV vrij spel.

Dit leidt tot ontregeling van het immuunsysteem, de van ME bekende ontstekingen waardoor in hersenen en ruggenmerg een toename van de hoeveelheid vrije radicalen. 

Vele virussen die er dan bijkomen vormen dus de trigger voor ME, en de verergering van de klachten.

www.mevereniging.nl/oorzaak-me-combinatie-virussen

 

 

 

"Ik kreeg het advies mijn immuunsysteem te versterken"

 

 

Het kan dus echt kloppen dat er een trigger is ontstaan door het vaccin. Dit zijn ook mijn ervaring na het 2e  vaccin.

 

Nu maar hopen dat mijn lichaam deze opvlamming kan verwerken.  

 

Daarom werd mij het advies gegeven door mijn behandelaar dat ik echt weer mijn immuunsysteem moet gaan versterken. Ook wat er nu in deze zomertijd goed voor het lichaam is, dat we zon en goede frisse lucht ( boslucht of zeelucht ) nodig hebben. Dus samen met beperkte lichaamsbeweging wat binnen jouw grenzen valt, kan ook helpen. Onze vakantie aan zee heeft op dat gebied mij goed gedaan. 

 

Ik begon deze blog in juli met mijn bevindingen over verergering van klachten na het vaccin tegen covid-19. Hoe ging het verder? 

 

Na 6 weken voelde ik een lichte verbetering, de 7e of 8e week dacht ik er eigenlijk niet meer zo aan, ook waren we op vakantie gegaan en dat was natuurlijk een goede afleiding. Of misschien had ik me alweer aangepast aan de seintjes die mijn lichaam mij gaven? Dat hoort natuurlijk bij het leven met ME. Constant aanpassen wat de mogelijkheden zijn van de dag, eigenlijk kan het per uur veranderen. 

 

Nu zitten we al in oktober, dus heb ik na de zomer een wat beter overzicht gekregen. Ik kijk terug op de achterliggende periode van na het corona vaccin en hoe het nu gaat met me.

 

Wordt vervolgd….

 

 

Marian 

Najaar 2021

Reactie schrijven

Commentaren: 0