· 

Gezond blijven met de juiste voeding en voedingssupplementen! Ook met het dreigende coronavirus

Gezond blijven met de juiste voeding en voedingssupplementen!

Ook met het dreigende coronavirus.

 

"Belangrijk is natuurlijk om onze gezondheid te verbeteren en de noodzaak van medicijngebruik zo lang mogelijk uit te stellen.

Inmiddels beseft de Nederlander méér dan ooit hoe belangrijk voeding is voor zijn gezondheid. Dat is een positieve ontwikkeling. Maar wordt hij ziek en gaat hij het gezondheidszorgsysteem in, dan opeens verdwijnt voeding uit het zicht.

Het is nauwelijks gespreksonderwerp tussen de Nederlander en zijn arts. Niet zo vreemd: artsen krijgen tijdens hun studie nog geen 10 uur (!) college over voeding.

In de geneeskunde bij de behandeling van levensbedreigende situaties zijn medicijnen een welkom bestanddeel. Maar in alle andere omstandigheden verdienen voeding en voedingssupplementen, samen met een gezonde leefstijl, de voorkeur. Ook wordt steeds vaker onderkend dat veel Nederlanders ondervoed zijn, vooral ouderen en zieken. Ofwel voedingstekorten zijn geen zeldzaamheid.

Dus, neem je gezondheid in eigen hand!" 

 

bronvermelding: fitmetvoeding.nl

 

 

"Alles valt of staat bij een goed werkend immuunsysteem"

 

 

Ik heb om deze reden een abonnement genomen op dit voedingsblad. Ik wil graag wat tips delen. Omdat we nu in Maart te maken hebben met de toenemende dreiging van het corona-virus in Nerderland. Maar ook de griep heeft de afgelopen maanden in Nederland huis gehouden. 

Ikzelf heb me door de adviezen van mijn studie over de juiste voeding en supplementen aardig erdoorheen geloodst en mijn immuunsysteem kunnen helpen. Want alles valt of staat bij een goed werkend immuunsysteem. 

Wat heb ik gedaan? Wat heb ik geslikt? 

Omdat ik natuurlijk vatbaarder ben voor virussen, en er nog virussen van het Epstein Barr virus en mycoplasma in mijn lichaam zitten, moet ik extra voorzichtig zijn, want mijn immuunsysteem is hierdoor al overbelast. 

 

Bij ME patiënten zitten vaak deze virussen al verborgen in het lichaam, en kan je het rustig houden door je leefstijl aan te passen. We zijn al uitgeput als we een middagje gewinkeld hebben bijvoorbeeld. En zelf dat is niet voor iedere ME patiënt weggelegd. Komt daar nog eens een griepvirus of het corona-virus overheen dan zijn we echt de pineut!

Maar het goede nieuws is dat bekend is dat je wanneer je vitamine C van 2000 tot 3000mg per dag gebruikt, sowieso al 1/3 minder kans hebt een virus ook het op te lopen en wanneer je het alsnog zou krijgen, veel beter bestand bent het virus aan te vechten.

https://oersterk.nu/wp-content/uploads/2020/03/200306_EHBPC-ebook_v3.pd

 

Toen ik de verschijnselen van het 'gewone' griepvirus begon te merken heb ik me gelijk volgegooid met echinaforce druppels. Mijn vitamine C gebruik die ik al preventief inneem heb ik  verdubbeld, en gelijk ook bedrust gehouden. 

Zodat mijn lichaam zich niet extra hoefde in te spannen. Dit heeft 14 dagen geduurd, en achteraf gezien lijkt dit niet lang, maar 14 dagen verplichte rust en tot niets in staat zijn omdat je daar de energie niet voor hebt, voelt echt héél lang. Maar gelukkig is dat een voorbijgaande ziekte, en helaas....de ME blijft! 

 

 

"Ik heb mijn voeding aangepast om ervoor te zorgen dat ik meer weerstand heb"

 

 

Toch is het heel fijn om te zorgen dat je niet nog meer wegglijd en je steeds minder weerstand hebt. Dus heb ik ook drastisch mijn voeding aangepast. Ik eet alles zo natuurlijk mogelijk en het liefst ecologische verbouwde groenten en fruit.

Het is even zoeken, maar wij zitten hier in een agrarisch gebied waar heel veel ecologische boeren zitten. En die hebben ook een verkoop aan huis. Wel zo makkelijk. Hoewel even naar de supermarkt gaan is natuurlijk nóg makkelijker. We kunnen ook de meeste groenten en fruit in het seizoen kopen en inslaan. Maar het voorraadje wordt kleiner naarmate de winter ten einde loopt. Ik probeer ook groenten en fruit te fermenteren. 

Maar dat kost even wat voorbereiding en energie, dus ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Ik heb wel filmpjes hierover bekeken op YouTube, dus het moet kunnen. Waar ik nu last van ga krijgen is hooikoorts. Vorig jaar was dit heel erg. 

Hooikoorts is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, in dit geval op het stuifmeel van o.a. grassen, bomen en planten. 

Maar weer dat immuunsysteem die het toch al moeilijk heeft met alles wat er binnenkomt aan vreemde virussen, dus ik moet het gaan begeleiden. Daarom ben ik al in januari gaan slikken met bijen-pollen. En nu ook een ander middel erbij: Scutellaria (Glidkruid) een plantaardig middel die weer op een andere manier werkt.

Dus.... ik ben heel benieuwd of ik het nu onder controle ga krijgen. We gaan het meemaken, want het mooie weer komt eraan. Ik ben hopelijk op allerlei gebied beschermd, meer kan ik niet voor mijn lichaam doen.

 

 

Marian

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Ria Platenburg (donderdag, 19 maart 2020 18:02)

  Fijn dat je op dit moment alles onder controle hebt en ik hoop voor jou, en voor iedereen trouwens, dat alles snel in een rustig vaarwater terecht komt want op dit moment leven in die onzekerheid is voor niemand fijn!
  Liefs Ria

 • #2

  M. Bijl (dinsdag, 24 maart 2020 09:55)

  Voor allemaal wens ik jullie natuurlijk ook heel veel sterkte toe in deze vreemde maanden van verplichte rust. Wat voor ons ME of chronische patiënten al normaal is geworden beseffen we wel heel goed dat het voor andere gezonde mensen een hele nieuwe ervaring is.
  Dus jullie heel veel sterkte en ik hoop dat wat creatieve ideetjes ook gaan opbloeien. We hebben er nu alle tijd voor. ;-)

  liefs Marian