· 

Geen zomer voor mij

Ik weet dat er een heleboel mensen zijn die dit echt niet begrijpen. En dát kan ik wel begrijpen. 

 

Maar ik ga het uitleggen.

 

Natuurlijk ben ik net zo enthousiast als de meeste mensen als in het voorjaar de zon gaat schijnen en de eerste voorjaarsbloemen uit gaan komen. Een heerlijke tijd! 

Helaas deze keer was het voorjaar er maar een paar dagen en heel af en toe een dagje zon, tussen de koude dagen of de regendagen.

 

Wat hebben we lang moeten wachten op het altijd zo mooie lenteweer.

 

Helaas kwam het pas in Juni, en wat bleek? Weg voorjaar... weg mooie subtiele licht met een zonnekracht die nog heerlijk aanvoelt en waartegen je nog goed bestand bent.

We vielen gelijk met de deur in huis want het werd in een klap direct zomer. Zelfs gelijk was er een explosie van warmte, bloemen, en onkruid.....alles kwam tegelijk.

 

Juist die overgang van lente naar zomer was er niet en ohhhh wat heb ik dit gemist.

De zomerse temperaturen maken dat ik eerder moe en uitgeput raak. Ik kan niet normaal functioneren met de warmte, mijn lichaam heeft het erg moeilijk met mijn eigen thermostaatje om te regelen. En dan ook nog dat ik juist met warm weer graag wat extraś wil doen in huis of in de tuin, het leven draait dan ineens in een hogere stand. Ik kan dat niet lang volhouden en moet van alle extra dingen die ik doe, een hoge prijs betalen.

 

 

"Om deze reden kan ik niet op vakantie gaan in de zomermaanden"

 

 

 

Dus ik lig dan op bed met de airco aan alle ramen en rolgordijnen dicht en licht aan. Dus voor mij lijkt het weer op de wintertijd.

 

Ook mijn kleine beetje energie is al na een paar uur opgebruikt omdat het iets extra moet gaan leveren.

 

Dit is ook de reden dat ik niet in de zomermaanden op vakantie kan gaan. Alleen het inpakken en de reis is al veel te veel, maar als er warme dagen zijn, moet ik zelfs op mijn vakantieadres binnen blijven, en er is geen airco waar de temperatuur niet te hoog zal worden. Dus zonde van alle moeite en kosten, ze zijn aan mijn (helaas) niet besteed. Misschien een beter idee om in het najaar op vakantie te gaan.

 

 

"Mijn lichaam heeft het al zwaar genoeg"

 

 

We hadden een paar zonloze dagen, en ik knapte gelijk weer op. Dat is toch wel heel kenmerkend voor wat ik hierboven heb geschreven. Het komt echt doordat mijn lichaam het al zwaar genoeg heeft en heel veel moet inleveren door de ME de Lyme en de gevoeligheid van temperaturen.

 

 

Ik kijk nu al uit naar het najaar!

Marian

 

Juni 2021

Reactie schrijven

Commentaren: 0