Commentaren: 9
 • #9

  Monique van MEzelf zijn (woensdag, 10 november 2021 15:14)

  @Angela: Ik heb je review gelezen en ik ben je zeer dankbaar!! Wat ontzettend lief en fijn dat je zo’n uitgebreide aandacht aan mijn boek hebt besteed op je website.
  Wat ik ook hartverwarmend vond om te lezen, is dat je zoveel (h)erkenning uit mijn boek kon halen. Dat was tenslotte mijn doel ☺️

  Super dat deze boodschap is overgekomen bij jou, en hopelijk ook bij andere lezers.

  SUPER Bedankt!!!


  Liefs,
  Monique

 • #8

  Angela Aagenborg-Stegeman (zaterdag, 06 november 2021 12:06)

  Hoi Monique,

  Ik heb een review over je boek geschreven op mijn website. 9 november komt hij online, maar ik wilde het alvast laten weten voor het geval ik het vergeeft. Via deze link kom je er »»» https://hetzijndekleinedingen.com/2021/11/09/leestip-mezelf-zijn-met-de-ziekte-me-monique-hillebrand/

  Bedankt voor het schrijven van dit boek, ik voel me erg erkend. Vooral omdat onze verhalen zo op elkaar lijken denk ik. Het was een groot gevoel van h()erkennen.

  Groetjes Angela

 • #7

  Monique van MEzelf zijn (vrijdag, 26 februari 2021 11:36)

  @Stijn

  Hallo Stijn, bedankt voor jouw bericht in het gastenboek! Het is goed dat je jouw ervaring deelt en ik vrees dat veel mensen zich zullen herkennen in jouw verhaal. Het is schandalig hoe ME patiënten moeten strijden voor erkenning en de rust die ze zo hard nodig hebben. Er is al geen energie, laat staan om te strijden...
  Ik vind het dan ook heel naar om te lezen waar je doorheen moet gaan. Het doorzetten zorgt inderdaad voor hevigere malaises en langere herstelperiodes.

  Wat betreft je vraag over wat bij mij heeft bijgedragen aan herkenning van mijn invaliditeit; dat zijn meerdere factoren. De belangrijkste basis hierin was de steun van mijn familie, die zelfs bereid waren om voor mij te strijden omdat het mij ook niet lukte. Dit is iets wat ik nog iedere dag koester.
  Ondanks dit privilege bleef ik meer dan 10 jaar zoeken naar bevestiging. Bleef bewijsdrang houden om anderen te overtuigen van mijn beperkingen en dat ik me die niet inbeeldde.

  Uiteindelijk heb ik ervaren dat deze berusting pas kon plaatsvinden op het moment dat ik zelf de persoon was die mijn ziekte serieus zou nemen. Eerder niet. Al had ik duizenden mensen overtuigd, dan was deze berusting niet tot stand gekomen.
  Je kunt je voorstellen dat dit als een openbaring voelde en er vanaf dat moment ook weer ruimte kwam voor geluksgevoelens.
  Mede over dit proces schrijf ik in mijn boek. Want iedere ME-patiënt verdient het om te genieten van het leven, ondanks ziekte.

  Het zou geweldig zijn mocht ik jou met mijn boek een stukje kunnen helpen bij je proces.

  Bedankt voor het aanschaffen van mijn boek. Ik wens je fijne leesmomenten.

  Liefs,
  Monique

 • #6

  Stijn (woensdag, 24 februari 2021 17:44)

  Hey Monique, sinds 2014 ben ik op en af de ziekenkas. Ze dwingen me steeds terug in de arbeid. Zelfs half tijds is niet meer mogelijk. De periodes van sneller volledig kapot te zitten met zwaardere symptomen volgen elkaar sneller op. Zit nu reeds een maand thuis met hulp en de systomen nemen weinig af. Wat heeft erbij jou toe bij gedragen dat er een herkenning is van je invaliditeit? Juist nog een bloedname laten doen alles inorde... Mijn huisarts is mee in het "me verhaal "maar arbeidsgeneesheer blijft me gezond genoeg verklaren voor de arbeidsmarkt. Mss is in Nerderland wel een andere regeling als in Belgie.. Moet je echt dan volledig bed gebonden of rolstoel gebonden evolueren vraag ik me dan af.. kijk uit naar je boek. Warme groet Stijn

 • #5

  Monique van MEzelf zijn (woensdag, 17 februari 2021 14:59)

  Hallo Anneke,

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Gelukkig ben je er blij mee en ik hoop dat je er qua inhoud van het boek net zo tevreden mee zult zijn :)
  Super dat je na afloop laat weten wat je ervan vond.

  Ik wens je fijne leesmomenten!

  Liefs,
  Monique

 • #4

  Anneke Sibma (dinsdag, 16 februari 2021 13:38)

  Hallo Monique,
  Vanmorgen je boek ontvangen. Wat leuk verpakt en een leuk cadeautje erbij. Ook nog een persoonlijk schrijven. Wat heeft het boek een mooi uiterlijk. Zodra ik het heb gelezen laat ik het je weten wat ik er van vind. Groetjes

 • #3

  Jane Berkel (zaterdag, 24 augustus 2019 14:07)

  Glad we found each other on Instagram. Cant wait to read your stuff. Do consider a newsletter so I can know when you post something new.
  Best regards
  Jane

 • #2

  Monique van MEzelf zijn (vrijdag, 12 april 2019 09:26)

  Dank je wel voor jouw leuke bericht, Ryanne!
  Sommige functies zijn nog niet volledig, maar iedere dag komt er weer een beetje van MEzelf bij ;)
  Leuk dat je een bezoekje aan mijn blog hebt gebracht!
  Liefs, Monique

 • #1

  Ryanne (vrijdag, 12 april 2019 07:25)

  Och, wat een leuke en veelzijdige site is het geworden. ����
  Voor ieder wat wils. �En wat een prachtige foto's!!

  Ik denk dat je site voor veel mensen, ziek of niet ziek, een bron van inspiratie en genieten kan zijn! Ik heb er in ieder geval al volop van genoten. Bedankt en ga zo door!!! �