· 

Everyday is Christmas with you by my side

Everyday is Christmas with you by my side

 

En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over mijn prachtige zoon zoals op de foto hiernaast, “My angel for Life”. maar ook over mijn lieftallige man, “He’s the gift that keeps giving”. Of mijn hond en kat die me nooit het gevoel geven alleen te zijn. Omdat Cesar naast me komt zitten voor aaitjes over zijn kop en graag wil dat ik zijn pootje een tijdje vasthoud.

 

Of het getrippel van Benji’s voetjes op de overloop, wanneer hij doelbewust op mijn slaapkamer af rent om me te overladen met kopjes, kroeltjes en liefde.

 

Of de kip die op de een of andere manier uit het hok raakt en iedere dag even gedag komt zeggen door op het raam te tikken. (En vervolgens helemaal geen kip blijkt te zijn, maar een haan)

 

Dus zou ik wel alleen wonen dan kan een huisdier je veel geborgenheid bieden. Maar de liefde kan ook in zoveel andere mooie dingen (verborgen) zitten.

Zoals:

 

Een warme herinnering aan iemand die niet meer in je leven is. Beleef het opnieuw, ga erin op. Probeer de persoon te horen, zien of ruiken. Laat de glimlach en de warmte van zijn of haar energie je omarmen en troosten. Laten we erin geloven en erop vertrouwen dat iemand nooit helemaal weg is en de energie voelbaar blijft.

 

De gedachte aan familie of vrienden. Misschien zie je ze niet altijd maar je kunt alsnog het gevoel hebben verbonden te zijn. Je bent nooit alleen.

En als je wel het gevoel hebt dat je alleen bent, probeer de focus dan eens te leggen op de Liefde voor jezelf...

Maak het knus voor jezelf, maak het fijn,

maar weet dat je niet altijd blij of gelukkig hoeft te zijn.

Een lach of een traan

Het hoeft niet altijd goed of slecht met je te gaan

Maar wat is goed en wat is fout

Wanneer je een totaalplaatje aan gevoelens emoties van jezelf opbouwt

Neem de dag en je gevoel maar gewoon zoals die is

Dan ervaar je niet perse gemis

 

Een brandend kaarsje. Je kunt erbij wegzwijmelen en de warmte voelen. Er positieve gedachtes bij affirmeren. Niet alleen de vlam is zichtbaar, maar ook de ruimte eromheen wordt verlicht. En bijvoorbeeld iedere theelichthouder geeft weer een ander mooi effect.

Steek eens een kaarsje aan voor een persoon of een groep mensen die je liefde wilt sturen. Soms kan een gevoel van verdriet je overvallen wanneer je hoort of leest over een ramp of gebeurtenis die wel of niet in je directe omgeving heeft plaatsgevonden. Je kunt je medeleven zo sterk voelen dat je er geëmotioneerd door raakt, ook al ken je de persoon of groep mensen in kwestie niet. Dit heeft te maken met het collectieve verdriet wat voelbaar is. Het grootst omvattende verdriet wordt als het ware over een groter geheel verspreid en door meerdere mensen gedragen. Laat die tranen daarom maar even gaan. En daarna wens je de betrokkenen alle liefde en kracht om het verdriet te dragen. Dat is jouw bijdrage aan het collectieve verdriet, wat heel waardevol is. Omdat je op deze manier iets met die onmacht hebt kunnen doen, is het ook gemakkelijker om het daarna tot dusver los te laten en je jouw aandacht weer mag richten op je eigen leven.

 

Een buurtbewoner of een vreemde waar je even een (kort) praatje mee houdt. Is het je weleens opgevallen dat hier soms parels van boodschappen in verborgen kunnen zitten?

 

Dankbaarheid voor het eten en drinken. Het nuttigen van voedsel kan heel vanzelfsprekend voelen. En dat is opzich heel logisch, omdat het in principe een gewoonte is. Maar stop eens een keer wat extra liefde in je boterham bijvoorbeeld. Maak deze eens extra lekker en beleg het met uiterste zorg en precisie. En sta eens stil bij het voorrecht dat je hebt om dit deze te mogen eten. Misschien smaakt ie nu ook wel extra lekker?

 

Geniet zelf of samen met je naasten van de meest prachtige muzieknummers die je ooit gehoord hebt. Als je het toelaat, kan muziek recht in je hart binnenkomen en je tot in het diepste van je ziel raken. Verstijf niet wanneer je merkt dat je geëmotioneerd raakt, laat het juist volledig plaatsvinden! Het is altijd maar voor even. En daardoor heel krachtig. Tenzij je het probeert tegen te houden. Dan duurt de emotie vaak langer, maar is die ook niet zo krachtig.

 

Wellicht of misschien juist wel in deze pandemie ervaar je vaker een gevoel van eenzaamheid of wordt je gedwongen om “het geluk” wat meer in je eigen omgeving te zoeken. Wat een uitgelezen kans om te ontdekken waar voor jou dat stukje geluk & dankbaarheid zit

 

Koester deze momenten, hoe ogenschijnlijk klein ook, maar fijn in je hart.

Dat collectief zul je nodig hebben, ook wanneer het misschien soms even niet zo lekker met je gaat.

 

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen. Laat de omstandigheden je er niet van weerhouden om de warmte en gezelligheid in je hart te voelen. En probeer deze gedachte het hele jaar door vast te houden. Al is het maar even 1 heel kort moment, zoals 1 van de hierboven omschreven. 

 

 

Dit moment hoeft helemaal geen 2 kerstdagen lang of 365 dagen lang te duren.

Het gaat om de kracht van wat een klein moment teweeg kan brengen...

Everyday is Christmas with these moments by your side

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Ria Platenburg (vrijdag, 24 december 2021 13:36)

  Dankjewel voor een prachtige kerstwens vol met ideeën voor genietmomenten!
  Ik ga dit zeker uitproberen!
  Weet je nog dat jullie mij van de zomer uitlachten omdat ik dacht dat een kip haar eieren aan het uitbroeden waren?
  Dat kan helemaal niet mam want we hebben geen haan!
  Had ik de eieren nou maar niet onder haar vandaan gehaald!�
  Fijne dagen met je lieverds om je heen�❤️