· 

...een klein gebaar

Tadaaaa! Hier issie dan, mijn allereerste blog! Ik ben er eigenlijk best wel een beetje trots op! En vooral omdat ik al zo vaak het idee heb gehad een blog te beginnen maar telkens dacht ik, al dat geschrijf en al die moeite…

En wat wil ik ermee bereiken? Kan ik er iemand mee boeien? En zo niet, wat zou dan mijn motivatie zijn?

 

Volg je ♥

Vervolgens besefte ik dat ik graag schrijf. Ik zet graag mijn gevoelens op papier. En in dit geval op de computer. Ook kwam ik erachter dat ik nogal wat te vertellen heb na 15 jaar ervaringsdeskundige te zijn op gebied van omgaan met een ziekte, ME. Dat is ook de reden waarom ik ben begonnen met het schrijven van een boek over dit onderwerp. Waar ik eerst dacht dat het niemand zou interesseren wat ik te vertellen heb, bedenk ik me nu dat het al zoveel waard zou zijn mocht ik hier 1 persoon op zijn of haar weg naar overgave en acceptatie van hun ziekte mee kunnen helpen en inspireren.

 

 

"Ik heb mijn ziekte overwonnen terwijl mijn lichaam nog steeds enorm ziek is"

 

 

Overwinning

Want ook ik stond 15 jaar geleden op een heel ander punt dan waar ik nu sta en heb inmiddels zoveel over me heen gekregen, mee geworsteld, mezelf verzet, gedeald met onbegrip, verlangend naar acceptatie en uiteindelijk mijn ziekte overwonnen. Terwijl mijn lichaam nog steeds enorm ziek is.. Maar mijn geest en ziel zijn bevrijd.

 

Dankbaarheid

De laatste jaren ben ik nog iedere dag heel dankbaar voor alle bevrijdende gevoelens die er telkens maar bijkomen en de openbaringen die daarmee gepaard gaan. Dat is waar ik al die jaren naar verlangde. En het is me gelukt.

 

Innerlijke reis

Ik realiseerde me dat dit waarschijnlijk niet eens voor iedereen die ziek is weggelegd en dat het misschien wel een hele bijzondere innerlijke reis is geweest die gerust gedeeld mag worden… Die gedeeld moet worden. Want ik weet hoe verschrikkelijk eenzaam en onbegrepen je je voelt, wanneer je zo ziek bent en je wel alle ballen hoog probeert te houden terwijl de rest van je omgeving al kilometers verder lopen en bijna uit het zicht verdwijnen.

 

Jij mag er zijn

Het mooie is alleen dat je die gevoelens niet hoeft te hebben om er net zo te mogen zijn als ieder ander. Jij bent hier met jouw verhaal en jouw taak. En die is, hoe oneerlijk het soms ook lijkt, net zo mooi in zijn eigen vorm.

 

 

"Zelfs een klein gebaar kan voor de ander een groot verschil maken"

 

 

Inspiratie

Na alle ideeën en inspiratie over de verhalen die ik allemaal wilde vertellen, leek het mij het makkelijkste om me over mijn schaamte heen te zetten en mijn verhaal te delen op youtube. Een vlog kan je het misschien niet echt noemen omdat ik niet met regelmaat een video plaats, maar ook daar hoop ik mensen te kunnen inspireren met mijn ervaring. Het zou toch geweldig zijn als iemand die worstelt met deze grillige ziekte, dmv mijn verhalen en tips, hun leven met ME een stukje dragelijker kunnen maken?! Het lijkt mij geweldig en ik merk daar ook dat de lieve reacties op mijn videos, zelfs van vreemden mij ontzettend raken en ook verrassen.

 

Motivatie

Heb ik echt mensen kunnen inspireren???! Het is een bevestiging van wat ik al hoopte. Dat iemand er steun en troost uit zou halen, 1 iemand zou genoeg zijn….. Inmiddels zijn het er zeker wel meer, maar zelfs het feit dat de teller op dit moment pas op 28 abonnees staat zal mij zeker niet van mijn roze wolk halen en bevestigt juist mijn intentie, dat alleen al een paar geïnteresseerden, genoeg motivatie voor mij zou zijn om het allemaal voor te doen. Want zelfs een klein gebaar kan voor een ander een groot verschil maken en door mijn eigen ervaring ken ik de omvang van dat grote verschil…

 

Euforie

En dat is voor mij reden genoeg om mijn steentje bij te willen dragen. Dat, en omdat ik merk dat het omzetten van gevoelens naar woorden in geschrift, totaal anders is dan inspreken voor een video. Het brengt me ook echt in een euforische stemming, ik kan zolang zoeken naar woorden als ik wil, ten alle tijden kan ik oppakken waar ik ben gebleven, vanuit mijn bed kan ik schrijven/typen, inspiratie die vanuit het niets komt opzetten noteer ik vast in de notitie applicatie van mijn telefoon en bovenal waan ik mij even in een andere wereld en heb ik toevang tot talloze woorden en theorieën, wachtend om omgezet te mogen worden in inspirerende verhalen, vaak zelfs automatisch. Heerlijk!

 

Ik doe dit alles vanuit de grote liefdesbron. In de hoop dat ik ook in jouw hart binnenkom...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0